vrijdag 10 februari 2017

Spinazie Stamppot (vegetarisch)



Buiten is het koud. Vooral tijdens m'n strandwandeling vanmorgen. Verstijfde wangen, tintelende vingers... echt nog even een staartje winter. Tijd voor een oer-Hollandse warme maaltijd: stamppot. Maar dan net even anders; zonder vlees en mèt gedroogde tomaten. Ik heb het recept, dat ik al eerder publiceerde op dit blog, iets aangepast; meer spinazie, meer melk en zonder zout. Super!

Spinazie stamppot (4 personen)

ca. 2 kilo aardappels, kruimig, geschild
ca. 600 gram spinazie, gewassen
4 dl warme melk
100 gr roomboter
300 gr harde Hollandse geitenkaas
6-8 gedroogde tomaten in olie
Witte peper uit de molen

Snijd de tomaatjes in de meest fijne reepjes en de harde kaas in kleine blokjes, of rasp de kaas grof.

Kook de aardappels gaar, giet af en stamp er een puree van met de roomboter en (beetje bij beetje) de warme melk. Het mag een relatief dunne puree zijn. Zet de pan terug op het vuur en meng een flinke hand spinazie er door. Leg eventueel de deksel terug op de pan om het slinken van de spinazie te bevorderen, meng dan een nieuwe hand spinazie door de puree, tot alles in de pan zit.

Meng dan ook de tomaat en de kaas door de stamppot en warm goed door.

Breng op smaak met witte peper.Of je wel of geen zout toevoegt is echt een kwestie van smaak, en ook afhankelijk van het zoutgehalte van de kaas die je gebruikt. Even uitproberen dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten