pagina's

maandag 1 oktober 2012

Maandag keukendag

Hmmm. Heerlijk een maandag! Maandag is mijn vaste moestuin-boodschappen-kookdag. Ik heb onlangs moeten beloven dat ik het aantal kook-experimenten bij ons aan tafel zal beperken. Het werd misschien ook wat té gek; vier dagen in de week iets nieuws.... Na een kleine opstand in onze anders zo strak georganiseerde gezins-dictatuur begrijp ik dat dat té veel is voor mijn geliefden. Okay... De maandag mag ik los gaan. Wat leverde dat op vandaag?

 Een appeltaart van de 'bijzonder zure' eigen appels van de tuin. Afgelopen weekend met onze jongste zoon geplukt, het was echt bijzonder veelbelovend wat we mee naar huis sjouwden.... maar de smaaktest doet me nog spontaan in zweten uitbarsten.... tikkie zuur.

Twee pizza's. Omdat ik al aan mijn water voel dat de gezinsleden èxtra kritisch zullen oordelen deze maandag begin ik met deeg-dat-niet-kan-mislukken, uit de koeling van Albert Heijn. De vulling is het experiment vandaag. Pizza één is belegd met blokjes pompoen (uit eigen tuin), even gestoomd, blokjes biologische chorizo, en zachte kaas. Pizza twee heeft een crème van gebakken paddenstoelen, sjalot en knoflook, daarop verse champignons, wat feta en oregano.

Natuurlijk ga ik ook nog wat rucola op deze creaties strooien.... O! de pieper van de oven gaat af.... I'll let you know what the verdict was....

1 opmerking:

  1. Pff. Ik vond met name de pompoenvariant erg smakelijk. Maar de aanwezige gezinsleden waren onverbiddelijk: no go. Jammer hoor, ik zal met iets beters moeten komen volgende week.

    BeantwoordenVerwijderen