dinsdag 3 april 2012

Eis VERSE vis!!

Sommige onderdelen van mijn kookkunst moet ik nog ontwikkelen. Zoals mijn 'vis-kant'. Ik kan inmiddels wel een visje bakken, een vis fileren, ik kan mosselen klaarmaken, vis 'en papillotte' maken.... Ik hou van oesters, garnalen en sushi.... Maar het is zo moeilijk om aan goede verse vis te komen tegenwoordig. Een probleem dat ik voorlegde aan Bart van Olphen, de man van 'Fishes" en schrijver van prachtige kookboeken. 
Bart springt in de bres voor verse vis. Het is er, het kan veilig gegeten worden, maar wij consumenten moeten nog een hoop leren! Nederlanders zijn vooral gek op vis die eigenlijk niet kan, tonijn bijvoorbeeld. De vangst van tonijn vindt ver hier vandaan plaats en op zo'n manier dat ook dolfijnen omhoog gehaald worden. 
En we zijn gek op gefrituurde vis. Zó gek, dat bij veel viswinkels de roestvrijstalen frituur meer plaast inneemt dan de vitrine met ijs.... hoewel een portie kibbeling op zijn tijd heerlijk kan zijn, hebben we dus nog een hoop te leren! Voor een uitgebreider gesprek met Bart van Olphen, kijk onder de tab 'Interviews" bovenaan de bladzijde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten