Hmmm. Heerlijk, stoofpeertjes! Speciaal voor Maaike hier mijn recept:
Neem een ruime pan. Schil de peertjes maar laat het steeltje er aan zitten. Zet ze rechtop in de pan, dit gaat het best als ze een beetje klem staan tegen elkaar. Giet er nu 2 glazen rode wijn op, 3 volle eetlepels suiker en twee kaneelstokjes. Vul de pan met water tot de peertjes 2/3 onder staan. Breng aan de kook en zet dan op de laagste stand, zodat de peertjes gaar stoven (klein uurtje). Vis de peertjes uit de pan en zet ze rechtop in een wijde schaal. Vis nu de kaneelstokjes uit het vocht. Kook het vocht op hoog vuur een beetje in en schenk over de peertjes. Klaar!
Je kunt eindeloos experimenteren met dit recept. Bessensap, vanillesuiker, sinaasappel... ik heb van alles al gehoord. Maar deze lukken bij mij altijd. Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten