Allereerst, de beste wensen natuurlijk!
Velen van jullie zullen de blaadjes sla en droge crackers van het barre nieuwjaars-dieet al wel weer zat zijn... Ik benijd jullie niet. Ik doe dan ook niet mee. Ja er zou bij mij best 5 kilo afmogen, 10 ook wel.... maar een dieet.... te moeilijk! Wat heeft 2015 dan wel in petto voor 'Sanne Kookt?'.... er staat nog niet veel vast, dat maakt het spannend. Ik hoop in 2015 iedere maand toch wel een leuke kook-klus te realiseren, dat zou aardig zijn.... er is een aarzelend plan voor een kookboek, de moestuin verdient dit jaar meer aandacht dan het afgelopen jaar kortom, gelukkig heeft een dag in mijn leven 26 uur.
Zaterdag 10 januari staat al maanden dikgedrukt in mijn agenda. Dan ga ik koken tijdens INGESNEEUWD, een mini-popfestival in Noordwijkerhout. Als vaste vrijwilliger van het CFN, de organisatie van dit feestje, duik ik de keuken in. Samen met een fantastische club meiden proberen we onze maaltijden te verkopen, de opbrengst komt weer te goede aan het CFN.
Dus wat kun je zaterdag verwachten, behalve 6 leuke regionale bandjes die 'unplugged' hun beste werk brengen?? Lekker eten!! Bij de koffie maak ik torta al limone. (We zijn dit jaar tenslotte ingesneeuwd in de Italiaanse Dolomieten, dat zie je terug op de kaart). Er staat een goed gevulde snack-plank op de kaart, om met je vrienden te delen. Denk behalve aan olijfjes en kruidenboter ook aan caponata (aubergine), gemarineerde champignons en fantastische vleeswaren en kaas. Je krijgt vanzelf trek in een glaasje italiaanse wijn.
Als hoofdgerecht kun je kiezen uit Italiaans brood met peposo, een traditionele stoofvlees-schotel. Bijzonder krachtig en pittig. Het vlees gaart op lage temperatuur gedurende 8 uur... aanradertje. Er zal ook een meer bekende pasta te krijgen zijn, met een saus van tomaten, spekjes en gehakt. Ook dit is een echte slow-cooked maaltijd, we serveren het met frisse ijsbergsla en geraspte kaas. Voor de vegetariers is er een goed gevulde minestrone; Italiaanse groentesoep. Ook geserveerd met brood en kruidenboter natuurlijk.
En als toetje; jawel.... ik durf het aan: mijn eigen variant op de tiramisu. Ik moest een paar keer oefenen, maar nu heb ik een versie die ik jullie met een gerust hart kan voorschotelen! Komt dat horen en komt dat proeven aanstaande zaterdag. Zeestraat 7a in Noordwijkerhout. Keuken open om 1700 uur en we gaan door tot we uitverkocht zijn. Op = op!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten