O ik hou zo van rabarber...
het is de eerste groente die ik kan oogsten vroeg in het voorjaar
en het is zo LEKKER!
Misschien kun je nog wat inspiratie gebruiken.
Ik heb dit recept eerder met je gedeeld, maar ik deel het met liefde nog een keer, want dit is zonder twijfel de aller-aller-allerlekkerste rabarbertaart.
Rabarber...taart
Voorjaar 2013, een klein restaurantje aan een vergeten Rotterdamse haven. Het is een van de veel te zeldzame ontmoetingen met mijn jeugdvriendin. In de stad van die jeugd praten we eens in de zoveel tijd bij. We praten over de kinderen, over ons werk.... en over eten. Ineens zakt Wieb's stem tot fluisterniveau en het gesprek krijgt een mysterieuze wending als ze uit de diepte van haar tas 'het allerbeste recept ooit' opduikelt. Bij kaarslicht neem ik de belangrijke aantekeningen over. Het voelt uitermate geheimzinnig. Als ik de volgende ochtend de cake bak begrijp ik waarom. Dit ís het beste recept....
Voorjaar 2013, een klein restaurantje aan een vergeten Rotterdamse haven. Het is een van de veel te zeldzame ontmoetingen met mijn jeugdvriendin. In de stad van die jeugd praten we eens in de zoveel tijd bij. We praten over de kinderen, over ons werk.... en over eten. Ineens zakt Wieb's stem tot fluisterniveau en het gesprek krijgt een mysterieuze wending als ze uit de diepte van haar tas 'het allerbeste recept ooit' opduikelt. Bij kaarslicht neem ik de belangrijke aantekeningen over. Het voelt uitermate geheimzinnig. Als ik de volgende ochtend de cake bak begrijp ik waarom. Dit ís het beste recept....
400 gram rabarber
125 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels custard
1 theelepel kaneel
150 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
½ dl melk
150 gram zelfrijzend bakmeel
Was de rabarber en snijd m in dunne boogjes, droog in een keukendoek. Meng in een ruime kom met 125 gram witte basterdsuiker, de custard en het kaneel, zet weg.
Vet een springvorm van 24 centimeter doorsnede in. Afhankelijk van het model wil je 'm misschien met bakpapier bekleden om te voorkomen dat het beslag uit de vorm lekt. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
Sla de boter zacht met een mixer, meng nu een voor een de 150 gram witte basterdsuiker, vanillesuiker, 2 eieren, melk en zelfrijzendbakmeel mee. Mix nog een keer goed door.
Schep 1/3 van het beslag op de bodem van de springvorm, meng de rest door het rabarbermengsel. Schep dat nu ook in de vorm. 60-70 minuten bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten