Recept nummer 1 voor de Veggie kerst; pompoenzalf. Lekker fris, prachtig van kleur, een leuk elementje op het bord. Bovendien heel eenvoudig te maken, ook een dag eerder! Afgelopen week maakte ik deze zalf voor het eerst. Ik had slechts 50 'toefjes' nodig. Ik koos twee Uchiki Kuri's met name vanwege de kleur. Het resultaat was fris én zoet.
PompoenZalf
Staafmixer
evt: spuitzak van de rol
En dan...
Verwijder de zaden van de pompoen, verwijder de schil van de pompoen, snijd de pompoen in blokjes.
Verwijder de zaden van de pompoen, verwijder de schil van de pompoen, snijd de pompoen in blokjes.
Kook de pompoen in de bouillon
gaar, geit af, maar bewaar het
kookvocht!
Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg crème
fraîche toe, en dan beetje bij beetje een half kopje kookvocht. Tot je een mooie, spuitbare zalf hebt.
Maak op smaak met paprika, zout en peper.
Maak op smaak met paprika, zout en peper.
Tip: je kunt de crème een dag van te voren maken. Goed afkoelen, dan afdekken, of bewaren in een spuitzak die je afsluit met een clip.
Tip: Hang de zak ruim op tijd in een pan heet kraanwater dat je af en toe ververst. Kneed de inhoud van de zak dan goed door en hang opnieuw in water. Zo houd je de pitten op het gasstel vrij. Bij het opmaken van de borden snijd je het puntje pas van de spuitzak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten