Dagelijks wordt onze redactie overspoeld met negatieve en sombere vooruitzichten over de economie. Wie zijn baan houdt merkt er weinig van, maar wie onverhoopt in de bakken van het UWV terecht komt moet de broekriem aanhalen. Raar genoeg hebben wij Nederlanders dan een soort ingebouwd mechanisme dat meteen gaat bezuinigen op eten.
Niet op onze hobby's, niet op het telefoonabonnement of op het aantal vakanties, nee, Nederlanders denken meteen aan de volle boodschappenkar en aan het prijskaartje dat daar aan hangt. En natuurlijk kun je enorm besparen door alleen al bij de Lidl naar binnen te lopen in plaats van bij Albert Heijn. Dat staat buiten kijf. De prijsverschillen in onze supermarkten zijn hilarisch en voor gewone mensen zoals u en ik ook onbegrijpelijk. Maar toch wil ik er voor pleiten om weliswaar kritisch naar de boodschappen te kijken, maar van bezuinigen op eten geen top prioriteit te maken.
Waarom niet?
Niet op onze hobby's, niet op het telefoonabonnement of op het aantal vakanties, nee, Nederlanders denken meteen aan de volle boodschappenkar en aan het prijskaartje dat daar aan hangt. En natuurlijk kun je enorm besparen door alleen al bij de Lidl naar binnen te lopen in plaats van bij Albert Heijn. Dat staat buiten kijf. De prijsverschillen in onze supermarkten zijn hilarisch en voor gewone mensen zoals u en ik ook onbegrijpelijk. Maar toch wil ik er voor pleiten om weliswaar kritisch naar de boodschappen te kijken, maar van bezuinigen op eten geen top prioriteit te maken.
Waarom niet?
Eten is, driemaal -of zoals ik tegenwoordig probeer 5 maal- per dag, het meest belangrijke dat een mens doet naast ademhalen. Het is als de benzine voor de motor, het is de basis van je hele welbevinden.
Wie gezond eet met producten uit eigen regio, zoveel mogelijk onbewerkt en onbespoten voelt zich energiek, gezond en in contact met natuur en seizoen.
Oei..... dit wordt redelijk zweefteverig vrees ik. Genoeg! Blijf dit blog volgen en ik neem u mee op mijn eigen ontdekkingsreis door eetland.
Er valt nog zóveel te ontdekken...
Cooking Economy is de website van FT Bletsas,
een jonge Griekse Tv kok en eet-schrijver. Hij is de Jamie Oliver van de Grieken en spoort hen aan om weliswaar te bezuinigen maar vooral niet in te leveren op de kwaliteit van voedsel. Je kunt je eenvoudig op zijn nieuwsbrief abonneren en binnenkort verschijnt ook de e-book versie van zijn kookboek...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten