25 porties
courgettesoep met tomaten-broodbakjes, 60 porties verse tomatensoep
met ontbijtspek-soepstengels, bananencake, worteltjestaart, 300
belegde broodjes, lasagne voor 15 personen, buffet voor 20 personen,
hapjes voor bij de borrel (50), kikkers in het groensoep voor 50
personen, aardappelsalade en groene salade voor bij de 25 pers. BBQ,
tientallen liters koffie, mega-bakplaat-appeltaart, brownies,
kroketten en frikadellen...... Als u dit leest ben ik koken. Vier
dagen lang in een mobiele keuken-keet. Voor het vierde
achtereenvolgende jaar maak ik deel uit van de keukenploeg die alle
ándere vrijwilligers van het CFN (Coverband festival
noordwijkerhout) voorziet van eten en drinken. Het is een
fantastische klus voor een fantastische groep mensen.
Scholieren,
onderwijzers, timmermannen, meubelmakers, muzikanten, ingenieurs, een
cafe-eigenaar, een parketlegger, een apothekersassistente, een
winkelier.... en een journaliste. Ruim zeventig vrijwilligers komen
eens per jaar een paar dagen samen op een groot grasveld aan de rand
van het dorp om daar een popfestival uit de grond te trekken dat één
middag duurt. Gratis toegang, gratis parkeren, twee podia, 8 bands en
een paar duizend bezoekers. Uit alle schuren en van alle zolders
komen spullen, we lenen ons gek aan bouwmaterialen, ronselen
sponsorgelden en zetten daarmee een top-feest neer. Kom dat gerust
zelf even controleren!
Al die
harde werkers moeten wél goed eten. Stevige boterhammen, verse
soep, lekkers bij de koffie en af en toe wat vitamines. Niet te
ingewikkeld, gewoon goed eten. Stond ik vier jaar geleden nog
doodsangsten uit toen we de soep op een gaspitje verwarmden terwijl
de storm buiten het partytentzeil steeds verder de kookhoek inblies,
dit jaar wordt alles anders.
De
afgelopen weken heeft de bouwploeg van de CFN een prachtige, mooie,
strakke, blinkende keuken gebouwd in een oude bouwkeet. Dit jaar
hebben we twéé gaspitten, twee koelkasten, warm water en zelfs een
afzuigkap! De lat ligt voor de kookploeg ook meteen een stuk hoger
natuurlijk, dat spreekt vanzelf. Maar we zullen ze eens wat laten
proeven!
Wanneer je
eten maakt voor zóveel mensen dan is het heel belangrijk dat het er
goed en een beetje bijzonder uitziet. Al onze soepen zijn vegetarisch
bijvoorbeeld, maar naast de tomatensoep zetten we soepstengels met
een plakje ontbijtspek er omheen gewikkeld. Staat gezellig. Ook top
zijn de broodbakjes. Super eenvoudig te maken en je pimpt iedere
soepmaaltijd er mee.
Snacktopper
Voor
ongeveer 20 stuks gebruik je:
1
casinobrood, gesneden
pot rode
pesto
40 snoep-
of kerstomaatjes
20 kleine
bolletjes mozzarella
olijfolie
20 blaadjes
basilicum
muffinvormen
papieren
bakjes voor in de muffinvorm
Zet de oven
aan op 200 graden, snijd de korstjes van de boterhammen. Leg een
papieren muffinbakje in iedere holte van de vorm en duw in iedere
holte een boterham. De puntjes blijven omhoog steken, dat hoort.
Smeer in ieder broodbakje een theelepeltje pesto, halveer de
tomaatjes en doe er twee per bakje in, gevolgd door de mozzarella en
een paar druppels olie. Ongeveer 10-15 minuten in de oven, controleer
af en toe of de bakjes krokant zijn en de kaas gesmolten is. Garneer
ieder bakje met een blaadje basilicum en neem het applaus in
ontvangst ;-) Have fun!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten