zondag 24 februari 2013

Hambrood

Hambrood is een lunchgerecht, maar als een onderdeel van een buffet met hapjes doet het het ook goed. Je eet een hambrood warm, eventueel met een frisse salade....

1 ongesneden* witbrood, boerenbrood of zuurdesembrood
100-120 gram roomboter
1 sjalotje
1 teen knoflook
3 eetlepels mosterd
2 tl citroensap
ca. 250 gram gekookte ham
3 augurkjes
eetl. peterselie
aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het brood in plakken, zó dat de onderkant van de sneden nog aan elkaar zit. Vermeng de zacht geworden boter met alle ander zeer fijn gesneden ingrediënten. Roer alles goed door elkaar. Bestrijk de snijvlakken van het brood met het ham-mengsel. Duw het brood weer in model, en verpak het strak in aluminiumfolie. Maak een paar openingetjes aan de bovenkant en leg het brood 15 minuten in de hete oven. Pak het brood uit en zet het in zijn geheel op een grote schaal. Serveer iedere gast een paar boterhammen en een frisse salade. Eet smakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten