donderdag 14 februari 2013

Soep weer!

Ah jakkes jongens wat een pestweer vandaag! Voor mij betekent ijs, regen of zoals vandaag  ijsregen nog steeds huisarrest... Ik word hier niet blij van!!! 
Er is maar één voordeel; ijzig weer betekent dat er straks 
verkleumde kindertjes thuiskomen....
 en verkleumde kindertjes betekent in mijn tegenwoordig bijzonder huiselijke leventje: 

SOEP! 

Kijk, now we're talking! Ik maak vandaag soep. 
Geen idee wat er aan het nu volgende recept Hongaars is, ik vermoed alleen het overmatig gebruik van paprikapoeder, maar mijn moeder noemt dit de

 "Hongaarse Kippensoep" 
(uit de tijd dat je dat nog zonder tussen 'n' schreef)




olijfolie
500 gram ui in dunne ringen
2 rode paprika's in reepjes
2-3 wortels in dunne plakjes
500 gram tomaten, in stukjes zonder pitjes
1 theelepel karweizaad
250 gram kipfilet (of twee flinke poten of stukken soepkip)
1 handje rijst
flink peper en zout
eetlepel paprika poeder
100 ml room

Verwarm in een ruime pan de olie en smoor en zachtjes de uit-ringen in, ze mogen  niet verkleuren. Voeg de overige groenten toe, schep goed om en laat even opwarmen, Voeg  de rijst, peper en zout, karweizaad en tot slot de kip toe. Vul de pan met heet water tot alles net onder staat en breng voorzichtig aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep een uurtje trekken. Vis de kip uit de pan en verwijder eventuele botjes, trek het vlees in draadjes en voeg weer toe aan de soep. Breng op smaak met de room waar je de paprikapoeder doorheen hebt geroerd. Hmmmm. Van deze soep krijg je gegarandeerd warme botten.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten