Volgens
mij komt dit recept oorspronkelijk uit een advertentie voor Old
Amsterdam. Ik heb er in de loop van de tijd een beetje aan
gesleuteld, maar het blijft een heerlijke hartige taart die er ook
nog eens heel goed uitziet. Vandaag met een kop soep als (vega-)
avondmaaltijd, maar evengoed koud of warm in stukjes bij de borrel.
Toptaartje!
500
gram groene asperges
5
vellen filodeeg of bladerdeeg
beetje
boter
5
eieren
250
ml crème fraîche
½
eetl verse tijm
200
gram oude geraspte kaas
peper,
nootmuskaat
Verwarm
de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van ca. 24 cm doorsnee
in met boter en bekleed met het deeg. Vellen filodeeg kun je
onderling goed aan elkaar plakken met een beetje boter.
Was
de asperges, breek de harde onderkant van de stelen af en blancheer
ze een paar minuten in kokend water. Spoel af.
Meng
de helft van de kaas, de crème fraîche, de eieren en de tijm in een
kom, roer even door.
Smeer
de bodem van de taart in met het mengsel, leg dan een laag asperges
in de vorm. Stort de rest van het mengsel in de vorm en drapeer de
volgende laag asperges netjes op de taart. Bestrooi met de rest van
de kaas. Half uurtje in de oven, klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten