Wieb's
rabarbertaart
'Zoiets
lekkers heb je nog nooit geproefd' zei Wieb op zachte toon tegen me.
Ze streek het velletje papier glad op het tafeltje. Zout en
peper opzij, zodat ik een foto kon maken van de aantekeningen. Daarna
verdween het stuk papier weer diep in haar tas. De hele setting, in
een klein restaurantje aan een vergeten haventje in Rotterdam, had
beslist iets spionnigs. Inmiddels begrijp ik waarom; deze belachelijk
simpele taart is crimineel lekker.....
400
gram rabarber
125
gram witte basterdsuiker
2
eetlepels custard
1
theelepel kaneel
150
gram boter
150
gram witte basterdsuiker
1
zakje vanillesuiker
2
eieren
½
dl melk
150
gram zelfrijzend bakmeel
Was
de rabarber en snijd m in dunne boogjes, droog in een keukendoek.
Meng in een ruime kom met 125 gram witte basterdsuiker, de custard en
het kaneel, zet weg.
Vet
een springvorm van 24 centimeter doorsnede in. Afhankelijk van het
model wil je 'm misschien met bakpapier bekleden om te voorkomen dat
het beslag uit de vorm lekt. Verwarm de oven voor op 150 graden C.
Sla
de boter zacht met een mixer, meng nu een voor een de 150 gram witte
basterdsuiker, vanillesuiker, 2 eieren, melk en zelfrijzendbakmeel
mee. Mix nog een keer goed door.
Schep
1/3 van het beslag op de bodem van de springvorm, meng de rest door
het rabarbermengsel. Schep dat nu ook in de vorm. 60-70 minuten
bakken.
Don't
thank me, thank my friend!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten