zaterdag 18 mei 2013

RRRRRRRRrrrrrrrrrra-bar-ber!!


Wieb's rabarbertaart

'Zoiets lekkers heb je nog nooit geproefd' zei Wieb op zachte toon tegen me. Ze streek het velletje papier glad op het tafeltje. Zout en peper opzij, zodat ik een foto kon maken van de aantekeningen. Daarna verdween het stuk papier weer diep in haar tas. De hele setting, in een klein restaurantje aan een vergeten haventje in Rotterdam, had beslist iets spionnigs. Inmiddels begrijp ik waarom; deze belachelijk simpele taart is crimineel lekker.....

400 gram rabarber
125 gram witte basterdsuiker
2 eetlepels custard
1 theelepel kaneel

150 gram boter
150 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
½ dl melk
150 gram zelfrijzend bakmeel

Was de rabarber en snijd m in dunne boogjes, droog in een keukendoek. Meng in een ruime kom met 125 gram witte basterdsuiker, de custard en het kaneel, zet weg.

Vet een springvorm van 24 centimeter doorsnede in. Afhankelijk van het model wil je 'm misschien met bakpapier bekleden om te voorkomen dat het beslag uit de vorm lekt. Verwarm de oven voor op 150 graden C.

Sla de boter zacht met een mixer, meng nu een voor een de 150 gram witte basterdsuiker, vanillesuiker, 2 eieren, melk en zelfrijzendbakmeel mee. Mix nog een keer goed door.

Schep 1/3 van het beslag op de bodem van de springvorm, meng de rest door het rabarbermengsel. Schep dat nu ook in de vorm. 60-70 minuten bakken.

Don't thank me, thank my friend!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten