dinsdag 3 december 2013

De zoektocht naar het ideale broodje....

Midwinter muziekfestival "Ingesneeuwd" bij Café Van der Geest op 28 december aanstaande nadert met rasse schreden en het wordt tijd dat ik de menu-kaart in elkaar timmer. Deze periode van voorbereiding vind ik vaak nog leuker dan de uiteindelijke keukenklus. Dan is het met het zweet in de nek keihard werken, ook leuk, maar nu kan ik echt de tijd nemen voor de ideale planning en de zoektocht naar de beste spullen.

Op zoek naar het ideale broodje voor mijn uiensoep ben ik gestuit op een voor mij nieuwe naam in het Noordwijkerhoutse: Brood van Nu. Een website ontbreekt, het telefoonnummer lijkt niet te kloppen, maar ik ben inmiddels wel heel benieuwd naar zuurdesem broodjes van, zo ik via via hoor, biologische producten... Een paar telefoontjes later krijg ik de naam van Edwin Klaasen te horen. Toeval bestaat niet (zie vorige bericht), zo blijkt. En ja hoor, hij zit achter deze bakkerij aan de Pletterij!

"Ik wil de uiensoep IN de broodjes serveren" zo leg ik uit. Volgens Klaasen is dat geen probleem, hij heeft er zelf ooit mee geëxperimenteerd en weet ergens nog het ideale recept. Zo vallen alle puzzelstukjes in elkaar. De soep zal gemaakt worden door Arjan Houwaart, voormalig chef van restaurant Zegers, die dat spontaan aanbood toen ik om een recept bedelde.... de zuurdesembroodjes, die volgens topchef Jean Jacques Menanteau onmisbaar zijn in dit plan, zijn gevonden.... nu zijn geheime kaas-tip nog opvolgen en dan wordt het een topper!

Je komt toch wel bij ons eten de 28e? Keuken open om 1700 uur, Cafe Van der Geest, Zeestraat 7 Noordwijkerhout. En ja, we toveren nog meer lekkers op tafel, daarover later!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten