zondag 1 december 2013

December in de keuken...

Sommige maanden, november was er zo een, raffelen voorbij zonder culinaire hoogtepunten. Andere maanden staan zo bol van 'eten' dat alleen de agenda doorbladeren al een feestje is! Zo zal ik de komende weken verschillende keren chili* maken om met een testpanel te kunnen beslissen welke variant we serveren op ons winter-muziek-festival 28 december. Helemaal aan het eind van de maand mag ik namelijk weer een keertje culi-klussen. Voor datzelfde festival duik ik in december de keuken van een vriendin in om worst te leren maken.

Een hele zaterdag heb ik  zeer binnenkort gereserveerd voor het bakken van de kerstcakes (ik zal het recept even bovenaan 'zoet' plaatsen).


Ieder jaar een enorme klus, maar zeker nu een aantal familieleden met wintersport gaat moet ie er in veelvoud komen; mee in de koffer naar de bergtoppen!
Zojuist heb ik me opgegeven voor een cursus zuurdesembrood bakken van Edwin Klaasen....


Helemaal top, bij ons op t dorp lekker een middagje met de handen in het deeg, ik kan niet wachten! Even kijken.... ik heb zeker twee eet-afspraken staan nog voor het eind van het jaar, oud- en nieuw vieren we bij ons thuis, dat gaat immer gepaard met veel bubbels en hapjes.... en ik bak eindelijk weer een keer zelf de oliebollen! 

Kortom; kogelrond en diep tevreden ga ik dit jaar afronden. Weet ik nu al ;)

* klik voor mijn favoriete chili-recept op het woord 'chili' in de rechterkolom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten