zondag 19 januari 2014

Soup's on !! (4)

In dit blog lees je regelmatig hoe ik me kan opwinden over supermarkten en de manier waarop ze met ons eten omgaan. Wie zeikt moet daar ook op kunnen terugkomen, dus bij deze: Ik vind de Verse-Soep-Pakketten van Albert Heijn nou weer wél een geweldig idee. Jammer dat er vlees-bouillonblokjes bij zitten, en het kan altijd verser, maar ik vind het top dat met de aanschaf van één zo'n pakketje je een pan eigengemaakte soep op tafel zet. Super.

De soep van vandaag maak je niet met zo'n pakketje. Het is wél een hele eenvoudige en snelle vissoep die bij ons thuis al minstens 10 jaar op tafel komt. Oorspronkelijk recept is van Anneke Ammerlaan, sinds jaar en dag vaste receptenschrijver voor: jawel Albert Heijn. De zachte smaak van de roomkaas maakt dat iedereen deze soep  lekker vindt, de geur van de dragon is heerlijk. Vis en soep gaan geweldig samen, maar ik kan me voorstellen dat je het nog nooit geprobeerd hebt. Deze lukt. Beloofd.

Supersnelle Vissoep



Ingrediënten: 
(voor 4 personen)

olijfolie
1 uitje, fijngesneden, 1 teen knoflook, gesnipperd
4 tomaten, in stukjes, de pitjes zoveel mogelijk verwijderd
1 komkommer, gewassen en in kleine stukjes
ca. 300 gram kabeljauwfilet*
1 visbouillontablet (groenten-tablet mag ook), maak daar met 3/4 liter water bouillon van.
1 theelepel gedroogde dragon (of tijm... maakt de smaak iets pittiger)
1 room-kruiden-kaasje (Boursin bijvoorbeeld, Paturain, dat soort)


* ergens in mijn vriezer ligt altijd wel een zak met diepvries-kabeljauwfilets. In deze soep gebruik je er ongeveer drie. Geen kabeljauw maar wel zalmfilet in huis? Ook prima! Let bij de aanschaf van diepvries vis op het duurzaam-keurmerk MSC of ASC. Dan is er verantwoord omgesprongen met de beesten.

Werkwijze:
Verwarm de olie in de pan en roer de ui en knoflook er in rond tot ze glazig zijn. Maak ondertussen de andere groenten schoon. Schep de komkommer een paar keer rond door de olie, voeg de dragon toe, het water en het bouillonblokje en breng aan de kook. 
Laat de visfilets in het kokende water zakken en draai het vuur lager, houd het wel aan de kook. Vis na een minuut of 7 de filets uit de pan met een schuimspaan en leg op een bordje. Voeg nu de tomaat en de roomkaas aan de soep toe en breng weer zachtjes aan de kook. Voeg de vis in kleine stukjes toe aan de soep en laat nog even meewarmen. 
KLAAR! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten