Hmmm. Ik ben verzot op Mexicaans eten. Járen geleden verbleef ik een paar weken in het land en ik werd verliefd op de eenvoudige keuken. Mais, fruit, groenten kip en veel peper. Vandaag een vega-variant. Tikke verhollandst natuurlijk. Quesedilla's zijn maar 1 van de 100 manieren om tortilla's klaar te maken. Boven een kampvuur gaat heel goed!
Wat heb je nodig:
BBQ-klem waar de tortilla in past.
Bloemtortillas
hüttenkäse
plakjes courgette of tomaat
handje rucola
goed smeltende Hollandse kaas
pittig kruidenmengsel (bv: picadillo van Jonnie Boer)
evt. verse oregano
evt. guacamole of tomatensalsa om erbij te serveren
Hoe je ze maakt:
Beleg de helft van een tortilla door een laagje Hüttenkäse te smeren, dan de groenten te verdelen en af te dekken met de kruiden en de Hollandse kaas.
Vouw de totrilla dubbel en klem hem vast.
Keer de klem continue boven een heet vuur. Niet neerleggen: de tortilla vat snel vlam!
Als de kaas goed gesmolten is, is de quesedilla klaar.
Serveren met tomatensalsa of guacamole
Geen opmerkingen:
Een reactie posten