Zo komt het dat ik deze zomer vrijwel al mijn vakantiedagen heb doorgebracht met schillen, koken, planningen maken, recepten lezen, boodschappen doen en heel veel afwassen. Mijn handen voelen inmiddels als schuurpapier en in alle vingers heb ik kloven en sneetjes. Mijn rug is toe aan herstelwerkzaamheden door de chiropractor en of ik ooit weer soepel zal lopen betwijfel ik, maar wat heb ik genoten.
Ik heb de beste bakkers van Brood van Nu Noordwijkerhout mogen helpen met brood verkopen, waarbij ik en passant veel leerde over desems en bakken zonder chemische toevoegingen. Ik mocht mee met de kook-cowboys van ODE-food in hun prachtige foodtrucks naar Rollende Keukens in Amsterdam. Tijdens het Kite-Board Open 2014 op het strand in Noordwijk verzorgde ik de ontbijtjes voor de vrijwilligers, misschien wel de mooiste locatie voor een klus. Ik heb vijf dagen op houtvuur gekookt in een tent zonder voorzieningen in Het Verborgen Verblijf... en mogen cateren voor een BBQ in een prachtig haags huis met tuinkamer (en extra keuken!). Tussendoor merengues, brownies en lemoncake gebakken voor een trouwerij. Klap op de vuurpijl was de organisatie, planning en inkoop voor een BBQ met 150 man tijdens het Coverbandfestival in Noordwijkerhout.... Kortom, want dit was nog maar een selectie; ik heb me een slag in de de rondte gewerkt de afgelopen maanden. Voor 22 liter gazpacho, 100 porties lemoncake-met-parels of 7,5 kilo aardappelsalade draai ik mijn hand niet meer om. Sardines van de grill? moten zalm? natuurlijk, no problem. Wat heb ik veel geleerd!
De waanzinnige barbeques van het CFN, gemaakt van een olieton!
Nu ga ik twee maanden nadenken. De afwas is gedaan; de stapels borden en schalen staan verwachtingsvol in de kast. Alle geleende spullen (bedankt Pieter!) zijn weer terug bij hun rechtmatige eigenaars en de rekeningen zijn betaald. Mijn kinderen zijn schatrijk geworden met al het strijk- en schoonmaakwerk dat mijn kook-zomer met zich meebracht, maar misschien moet ik weer eens met ze praten? De tuin is verwaarloosd, de kippen draaien verwaand hun koppen weg als ik aankom.... en ojee, koken voor 4. Hoe ging dat ook weer?
Een welgemeend woord van dank aan iedereen die mij het vertrouwen schonk en mij toeliet in de keuken, de bakkerij, of zelfs de hele organisatie en menu-planning van hun feestje aan mij overliet. Zonder jullie had ik de kookzomer niet kunnen waarmaken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten