Iedere cateringklus maakt weer nieuwe energie los... én levert weer een bijdrage aan mijn receptenmap. Zo is de zomer in het Theehuis met name erg goed voor mijn koekjes-portfolio. Ik worstel nog met de pbj-cookies, dat recept deel ik pas als ik er echt tevreden over ben, maar dit is ook een topper. Blijft in een trommel zéker een week goed. Zoet, maar ook friszuur door het citroensap. Ze lopen behoorlijk uit, dus ik leg er maximaal 9 op een standaard bakplaat!
Kokos-citroen
koekjes
330
gram bloem
1
zakje bakpoeder
beetje
zout
240
gram boter
300
gram suiker
1
ei
geraspte
schil van 1 citroen
3
eetlepels citroensap
60
gram geraspte kokosnoot
suiker
om in te rollen (100 gram)
Oven
op 175 graden. Zet bakblik alvast klaar met een vel bakpapier er op.
Rol citroen even tussen de handen, rasp dan schil af, houd de citroen
heel! Pers nu sap uit, zet apart Schil en sap mogen in hetzelfde
bakje.
In
een andere kom de bloem afwegen, bakpoeder en zout kunnen daar bij.
Pak
dan de kom van de mixer. Klop de boter zacht met de suiker. Voeg het
ei toe en meng goed door. Voeg nu de droge ingrediënten toe, en tot
slot het citroensap en de kokosnoot.
Rol
balletjes met de maat van een stuiterbal, rol ze tenslotte door een
plat bord waar je de extra suiker op hebt uitgestrooid. Leg ze op het
bakblik. Neem genoeg tussenruimte, ze lopen flink uit!
Bak
in de voorverwarmde oven 8-10 minuten, tot ze aan de randen beginnen
te kleuren. Laat een paar minuten op het bakblik afkoelen voor je ze
op een rooster legt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten