zondag 9 augustus 2015

Nog een heerlijk koekjes-recept!!

  Iedere cateringklus maakt weer nieuwe energie los... én levert weer een bijdrage aan mijn receptenmap. Zo is de zomer in het Theehuis met name erg goed voor mijn koekjes-portfolio. Ik worstel nog met de pbj-cookies, dat recept deel ik pas als ik er echt tevreden over ben, maar dit is ook een topper. Blijft in een trommel zéker een week goed. Zoet, maar ook friszuur door het citroensap. Ze lopen behoorlijk uit, dus ik leg er maximaal 9 op een standaard bakplaat!

Kokos-citroen koekjes

330 gram bloem
1 zakje bakpoeder
beetje zout

240 gram boter
300 gram suiker
1 ei

geraspte schil van 1 citroen
3 eetlepels citroensap
60 gram geraspte kokosnoot

suiker om in te rollen (100 gram)

Oven op 175 graden. Zet bakblik alvast klaar met een vel bakpapier er op. Rol citroen even tussen de handen, rasp dan schil af, houd de citroen heel! Pers nu sap uit, zet apart Schil en sap mogen in hetzelfde bakje.
In een andere kom de bloem afwegen, bakpoeder en zout kunnen daar bij.
Pak dan de kom van de mixer. Klop de boter zacht met de suiker. Voeg het ei toe en meng goed door. Voeg nu de droge ingrediënten toe, en tot slot het citroensap en de kokosnoot.

Rol balletjes met de maat van een stuiterbal, rol ze tenslotte door een plat bord waar je de extra suiker op hebt uitgestrooid. Leg ze op het bakblik. Neem genoeg tussenruimte, ze lopen flink uit!

Bak in de voorverwarmde oven 8-10 minuten, tot ze aan de randen beginnen te kleuren. Laat een paar minuten op het bakblik afkoelen voor je ze op een rooster legt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten