Ik vind het altijd een uitdaging om de gasten een mini-menu voor te schotelen, dus eindigend met een dessert. Het bier is Mein Aventinus- Sneider Weisse. De sommerlier omschreef het Duitse bier als: met een flinke fruitigheid die doet denken aan appel en gedroogde vruchten. Verder werd kruidnagel genoemd als smaaktoon, en noemde hij de gekarameliseerde mout... Dat was voldoende.
Herfstfruit
met hangop (en
caramel)
Tuttifrutti
geweld in kweepeerthee
Kweepeer-appel-crumble
Kokos-vanille
hangop
caramelblokjes
Gemengd
gedroogd fruit
thee;
kweepeer, sinaasappel oid in zakje of ei
vanillestokje
kaneelstokje
rasp
van sinaasappel
Zet het
afgespoelde fruit op in een pan met water, zodat het net onderstaat.
Breng aan de kook met het kaneelstokje en het vanillestokje. Laat
even kort aan de kook komen, voeg de thee-eieren of theezakjes toe,
sinaasappelschil. Laat afkoelen, minstens een dag, om op
smaak komen.
Kweepeer,
appel, boter, suiker, kaneel
spritsen
Kweepeer en
appel in partjes of blokjes snijden. Zachtjes in wat boter met tikje suiker
en kaneel opbakken tot het fruit zacht is. Verder in crumble
verwerken of nu laten afkoelen en later verwerken.
Oven op 180
graden, spritsen stuk draaien met een beetje boter in de keueknmachine. Mengsel over
fruit in ovenschaal scheppen. 35 minuten in de oven.
Griekse yoghurt
kokos
vanillesuiker
Yoghurt
mengen met de kokos en vanillesuiker. Niet te zoet!
In vergiet
met kaasdoek minstens een nacht laten uitlekken. Losroeren, serveren.
Decoreren met miniblokjes caramel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten