woensdag 7 november 2012

Pompoen IV


Nou vooruit. Nog één recept met pompoen en dan laat ik je verder met rust. Dat ik enthousiast ben over deze vrucht mag inmiddels duidelijk zijn, maar je kunt overdrijven. 
Hierboven de pompoen-spread die ik aan de hand van een recept uit een 
supermarktblaadje bedacht. 
Het is geen jam al gaat er veel pompoen in. Het is geen curd, al heeft ie dezelfde smeerbaarheid, want er gaat geen boter in. 
Kortom, een heel eigen structuur, heerlijk op een toastje of
 een croissantje in de ochtend. 

pompoen-spread

1500 gram pompoen, geschild, in blokjes
sap van 2 sinaasappels
400 ml kokosmelk
*750 gram geleisuiker 'speciaal'

Breng in een ruime pan de pompoenblokjes met de kokosmelk aan de kook. Laat zachtjes stoven tot de pompoen zacht is. Haal de pureestamper of de staafmixer door de pan tot je een mooie moes hebt. Voeg nu de geleisuiker toe en het sinaasappelsap en breng weer aan de kook.   Laat even doorkoken en schep voorzichtig in schone potjes. Draai de deksels goed vast en zet de potjes 10 minuten ondersteboven. 

* je kunt dit natuurlijk ook met gewone geleisuiker maken, dan zou ik 1000-1250 gram gebruiken. En natuurlijk kan het ook met gewone suiker. In dat geval zou ik uitgaan van 1500 gram, en laat de moes dan doorkoken tot de schoteltjes test de juiste stolling laat zien. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten