woensdag 29 januari 2014

Op verzoek....

Het recept voor de chocolate-chip-cookies zoals die deze week gesignaleerd EN getest zijn op de Regenboogschool in Noordwijkerhout ;) Deze hoeveelheid beslag is voldoende voor dertig "American size" cookies... voor een hele klas dus! In mijn 'standaard' oven van 60 cm breed gebruik ik 3 bakplaten tegelijk, in een kleinere oven moet je waarschijnlijk in twee keer bakken.


Ingrediënten:

250 gram boter op kamertemperatuur
180 gram kristalsuiker
180 gram donkerbruine basterdsuiker
2 eieren

550 gram bloem
1 zakje bakpoeder

400 gram chocolade-pastilles*

Nodig: bakpapier

Werkwijze: 
Verwarm de oven voor op 190 graden. (Haal de bakplaten en roosters uit de oven!)

Mix de boter tot room. Voeg de suikers toe en mix tot het een wat luchtige massa is. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix goed door. Nu schep voor schep de bloem met de bakpoeder door het mengsel scheppen en steeds goed mixen. Als laatste de chocolade door het deeg mengen, nu niet te lang meer mixen, anders krijg je chocopoeder en geen 'chips'!

Bedek de bakplaten met bakpapier. Rol van het deeg ballen met de afmeting van een golfballetje. Druk de ballen plat. Laat wat ruime tussen de deegplakjes; de cookies groeien nog!

Bak de cookies 8-10 minuten, tot ze net beginnen te verkleuren. Ze zijn zacht als ze uit de oven komen, laat ze even op de bakplaat liggen, en daarna verder afkoelen op een rooster.


* Ik heb meestal een grote zak pastilles van Callebaut in huis omdat ik veel bak. In sommige supermarkten kun je tegenwoordig van dit soort pastilles kopen in kleinere hoeveelheden.... maar vandaag bakte ik de koekjes met overgebleven chocoladeletters! Even vermalen in de keukenmachine... en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten