Dit is er weer eentje in de categorie; "Ik hád het zelf kunnen bedenken, maar ik denk te ingewikkeld". Geïnspireerd door een recept van de keizerin van het eenvoudige koken: Jules Clancy van Stonesoup. Een supersoep die je in twintig minuten op tafel zet en, niet onbelangrijk, waarvoor je alles in principe altijd in huis kunt hebben. Ideaal. Vega. Simpel. LAAT JE NIET AFSCHRIKKEN DOOR DE NAAM!
Kikker(-erwten) in het groen soep
1 ui, genipperd, flinke scheut olijfolie
2 blikken kikkererwten, uitgelekt ca. 600 gram
1 groenten-bouillonblokje opgelost in ca. 2/3 liter water
2 eetlepels ketjap
scheutje citroensap
ongeveer 300 gram gewassen spinazie
(diepvries mag ook)
Verwarm de olie en fruit de ui tot hij glazig is. Doe de kikkererwten in de pan en schep even door. Voeg nu de bouillon en de ketjap toe en breng zachtjes aan de kook.
Je kunt nu de staafmixer even door de soep halen, of de pureestamper.
Laat de helft van de erwten heel.
Voeg de spinazie toe en roer voorzichtig door de soep tot de blaadjes slinken.
Breng op smaak met wat peper en een flinke scheut citroensap.
Klaar.
Ik kan er echt niet meer van maken, dit is het.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten