woensdag 4 juni 2014

Grill-it! (3: eitje)

Komend weekend ontbijtjes maken op het strand voor een groep hardwerkende vrijwilligers. Top! Wat wil je 'sochtends vroeg als je een lange dag op het strand voor de boeg hebt? Koffie, natuurlijk.... Maar ook goed vers brood, een beetje fruit.... en een eitje!


Ook tijdens mijn mei-break maakte ik eitjes op een houtkachel. Op het strand werk ik met een hete plaat, dus daar kan dit prima op! 

Nodig: 

Stevige plak vers (desem-) brood.
Kakelvers eitje
Boter

Werkwijze:

Snijd met een steker of een mes een rondje uit de boterham. 
Breek het eitje in een glas.
Zet de pan op het vuur, smelt een beetje boter en leg de boterham er in. 
Schenk nu het eitje in de opening en dek de pan af met een deksel. 
Zet het vuur niet te hoog, en wacht tot het eitje gaar is.

Beetje peper en zout, beetje bieslook als je hebt...
Klaar!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten