dinsdag 10 juni 2014

Grill-it! (4: Aardbeien)


Fruit doet het geweldig tijdens een bbq. Niet alleen als bijgerecht 
maar zéker ook als dessert óp de bbq. 
Aarbeien zijn op dit moment op hun best, alle reden om ze eens op het vuur te gooien!


Voor dit dessert dat ik maakte in mei, combineerde ik aardbeien met rabarber, top. Op dit moment is het rabarber seizoen eigenlijk voorbij... maar niet getreurd. Je kunt de rabarber vervangen door een friszure appel die je gewassen maar ongeschild in kleine stukjes snijd. 


Ingrediënten: 
Per persoon een flinke hand aardbeien
per persoon een halve stengel rabarber
eetlepel suiker
klontje boter.

Werkwijze:
Laat de boter smelten in een aluminium bakje, zoek een wat minder hete plak op de bbq. Shep de suiker in het bakje en roer goed om tot de suiker is gesmolten. Voeg de stukjes rabarber toe en laat langzaam garen, dit duurt een minuut of vijf, schep halverwege een keertje om. Voeg nu de aardbeien toe en schep ze om en om door de boter. het gaat er om dat ze warm worden, blijf erbij, anders veranderen ze in moes!

That's all, serveren maar. Eventueel met een snuf kaneel, heerlijk met roomijs, maar zo uit het pannetje minstens even lekker! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten