Terwijl
ik dit schrijf tikt de regen tegen het keukenraam. Het is herfst in
Holland. In Rome is het ook herfst natuurlijk, maar droog en 22
graden. Kijk, da's andere koek. Als u dit leest zit ik op een
Italiaans terras met een glas rode wijn en een bord pasta. Of pizza,
kan ook. Mijn jongste reisgenoot heeft aangekondigd dat hij elke
dag pizza
wil eten. Een kind naar mijn hart, “what to eat” is ook voor mij
het eerste waar ik aan denk als ik wakker wordt en het laatste dat
door mijn hoofd schiet voor ik in slaap val.
Dus
terwijl de directeur paspoorten opzoekt en ons alvast incheckt lees
ik het ene na het andere blog op zoek naar de leukste
delicatessenwinkels en de beste pizza-adressen. Ik wist Italië
correspondent Pauline Valkenet wat tips te ontfutselen en in ruil
neem ik voor haar kaneelthee en pepernoten mee. Mijn lijst van pizza
en pasta adressen is lang, gelukkig lunchen de Romeinen uitgebreid.
Als de luchtvaartmaatschappij mij nog terug laat vliegen (echt
mevrouw het zou voor u véél beter zijn om te gaan lopen, met dat
gewicht) dan doe ik op mijn website uitgebreid verslag. Beloofd. Om
de Hollandse herfst een mooi begin te geven hierbij een top-recept
voor een taart die als geen ander past bij een grote pot thee terwijl
het buiten al een beetje schemert....
Herfstige
perentaart
voor de toplaag:
200
gram lichtbruine basterdsuiker
100
gram boter in stukjes
4
peren in partjes
voor
de cake:
175
gram bloem
250
gram suiker
2
tl kaneel
1
tl bakpoeder, snuf zout
2
groter eieren
150
ml zonnebloemolie
1
grof geraspte peer
1
eetlepel geraspte verse gember
Beleg
de bodem van een springvorm met een stuk bakpapier. Verdeel de
basterdsuiker en de boter over de bodem en zet in de oven (180
graden) tot de suiker en boter oplossen, een minuut of vijf. Roer
even door en schik dan de partjes peer er in.
Meng
ondertussen in een kom de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder en zout.
Klop er de olie en de eieren door, en tenslotte de geraspte peer en
gember. Verdeel over de suikerlaag met peer. Bak de taart in ongeveer
1 uur op 180 graden, laat hem even afkoelen en maak dan de randen
voorzichtig los met een mes. Stort op een bord en verwijder het
papier. Warm ook erg lekker!!!
Heerlijk, heerlijk, heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen