zaterdag 20 december 2014

Een mini-stukje Frankrijk....



PAIN DE SUCRE

staat er in mooie letters op de ruit. Wat een plaatje. In de Noordwijkse Kerkstraat is, vlakbij de grote kerk, de kleinste patisserie van.... nou misschien wel van heel Nederland geopend. Jean van der Veldt begon drie weken geleden. In het kleinste bakkerijtje dat ik ooit bezocht bakt hij tarte-tatins, eclairs, quiches en ander lekkers. Het assortiment is bescheiden, het brood haalt hij 'bij een Breton in Leiden'.



Als ik er op een regenachtige middag in eerste instantie voorbij loop en later -gelukkig maar!- toch nog even binnenstap ben ik meteen weer op vakantie. In het zaakje van hooguit 5 x 5 meter heeft Jean zijn keukentje met snorrende oven, een koelvitrine en meteen ook alle andere spullen. Want hij verkoopt niet alleen versgebakken lekkers; Franse mosterd, wijnen, en wanneer je vroeg genoeg bent dus ook brood.  De geur in de winkel is overheerlijk. De quiches die ik meeneem en thuis nog even opwarm zijn zeker lekker. De 'tarte au citron' met vers fruit is een aanrader. Ga als je in Noordwijk bent zeker even kijken. Al is het maar omdat de Kerkstraat na twee bankfilialen, een grootgrutter en drie afhaal restaurants wel een stukje Franse charme kan gebruiken! 





1 opmerking:

  1. Geen woord gelogen Sanne. Pain de Sucre is inderdaad een aanwinst voor de Kerkstraat. Iedere dag je baguette of clafoutis met verse bramen of frambozen halen is gewoon genieten, ik heb nog geen eens over zijn broodjes. Jean is een man met talent en gevoel.

    BeantwoordenVerwijderen