dinsdag 14 februari 2017

Op veler verzoek ;)

Omdat ik mijn allerliefste collega's graag ter wille ben; het recept van de koekjes die ik meebracht!

Bosbessenkoekjes met witte chocolade

Let op: voordat de koekjes de oven in gaan wil je ze nog even in de koelkast zetten, dus het bakblik moet daar wel inpassen!

195 gram bloem
½ theel bakpoeder
beetje zout
80 gram zachte boter
100 gram creamcheese
150 gram suiker
1 ei
110 gram bosbessen, extra schep bloem
150 gram witte chocoladechips

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakblik klaar met daarop een vel bakpapier.

Stop de bosbessen in een boterhamzakje met een schep bloem. Even husselen, wegzetten.
Klop de boter met de creamcheese tot een luchtige massa. Voeg het ei toe, mix even goed. Voeg dan de suiker toe en mix weer goed. Schep dan beetje bij beetje bloem en bakpoeder door het beslag. Dan volgen de stukjes chocolade.

 Schep dan de bosbessen voorzichtig door het beslag. Je hebt nu een beetje kleffe massa. Ik portioneer door plastic handschoenen aan te trekken en gewoon met de hand hoopjes van ongeveer een pingpongbal-grootte te maken. Het kan ook met twee lepels. Zet het bakblik in zijn geheel 5-10 minuten in de koelkast en dan in een keer door de warme oven in. 
Bak de koekjes 13-15 minuten tot de randjes gaan kleuren, niet meer. Het blijven zachte, vrij lichte baksels. 

Omdat er zuivel en fruit in gebruikt wordt moet je deze koekjes niet langer dan een paar dagen bewaren.... maar dat lukt ook vast niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten