maandag 30 oktober 2017

Veggie Kerst 1: Pompoen-zalf



Recept nummer 1 voor de Veggie kerst; pompoenzalf. Lekker fris, prachtig van kleur, een leuk elementje op het bord. Bovendien heel eenvoudig te maken, ook een dag eerder! Afgelopen week maakte ik deze zalf voor het eerst. Ik had slechts 50 'toefjes' nodig. Ik koos twee Uchiki Kuri's met name vanwege de kleur. Het resultaat was fris én zoet.

PompoenZalf

Ingrediënten
½
pompoen (ongeveer 300 gram)
250 ml groentebouillon 
50 ml crème fraîche
1 theelepel
paprika poeder
Peper en zout
Staafmixer 
evt: spuitzak van de rol


En dan...
Verwijder de zaden van de pompoen, verwijder de schil van de pompoen, snijd de pompoen in blokjes. 
Kook de pompoen in de bouillon gaar, geit af, maar bewaar het kookvocht!
Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg crème fraîche toe, en dan beetje bij beetje een half kopje kookvocht. Tot je een mooie, spuitbare zalf hebt.
Maak op smaak met paprika, zout en peper. 

Tip: je kunt de crème een dag van te voren maken. Goed afkoelen, dan afdekken, of bewaren in een spuitzak die je afsluit met een clip.

Tip: Hang de zak ruim op tijd in een pan heet kraanwater dat je af en toe ververst. Kneed de inhoud van de zak dan goed door en hang opnieuw in water. Zo houd je de pitten op het gasstel vrij. Bij het opmaken van de borden snijd je het puntje pas van de spuitzak. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten